ELEOFYTO Olijfolie
Olijfolie met een 'bite'
Home
Olijfolie met een 'bite'
Koroneiki Olijf
De oogst van 2016
Foto's
Favoriete links
Neem contact op
Olijfolie met een 'bite'

 






In Messini op de Peleponnessos zeggen ze dat de vroeg geplukte olijven van de bomen op de hellingen de allerbeste olie geven.












De verse grasgeur en enigszins bitter smaak zijn een delicatesse en van de echt goede olijfolie moet je na het doorslikken even hoesten. De bomen op de hellingen hebben het zwaarder; in de warme zomers is er minder water dan op de laagvlakten en in de winter heeft de harde, frisse wind er vrij spel. Aan deze bomen komen de beste olijven!
Vanaf eind oktober tot en met februari kan er geoogst worden. Een vroege pluk kenmerkt zich naast de immer aanwezige smaak van appel, vers gesneden gras en iets van noten op het einde, door een enigszins bittere tint die door de kenners zo gewaardeerd wordt. De beste kwaliteit olie wordt verkregen als de olijven zo snel mogelijk na de pluk worden geperst. Onze 2015 oogst is op 10 november 2014 in een dag geplukt en binnen enkele uren tot olie verwerkt. Echte olijfolie met een 'bite' dus. Kali Orexi.
Home | Olijfolie met een 'bite' | Koroneiki Olijf | De oogst van 2016 | Foto's | Favoriete links | Neem contact op